Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Staring gedichten met orgelimprovisatie

mei 29 @ 16:00 17:00

Klaas Stok, Baderorgel i.s.m. Zutphen Literair

Aanvang: 16.00 uur
Toegang: € 12,00

Op zondag 29 mei om 16.00 uur is er in de Walburgiskerk in Zutphen een bijzonder concert waarbij dichtkunst, beeldhouwkunst en orgelimprovisatiekunst worden samengebracht. Dit concert wordt georganiseerd door de Stichting Henrick Baderorgel i.s.m. Stichting Zutphen Literair.

Voordrachtskunstenaar Leonard Beuger zal werken van de bekende Achterhoekse dichter voordragen. Klaas Stok zal hierbij improviseren.

Anthony Christiaan Winand Staring geportretteerd door Johannes Immerzeel
Leonard Beuger
Klaas Stok

Staring (1767-1840) was dichter en heer van De Wildenborch in Vorden. In zijn gedichten ontmoeten we romantiek, humor en gevoeligheid. Deze elementen worden door Klaas Stok vertolkt in muzikale klanken en kleuren.

Als organist won Klaas Stok vele prijzen, gaf concerten in binnen- en buitenland en maakt opnames voor radio en cd. Hij is stadsorganist van Zutphen, waar hij het beroemde Baderorgel bespeelt. Tevens is hij chef-dirigent van het NDR Vokalensemble. Hij bracht een CD met o.a. de Schübler-Chorãle van J.S. Bach uit. In het najaar van 2020 verscheen vooruitlopend op het Sweelinckjaar 2021, een CD met orgelwerken van J.P. Sweelinck.