Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Marktconcert

28 augustus 2021 @ 17:00 17:45

Rik Melissant en Maarten Wilmink, Baderorgel 4-handig

Aanvang: 17:00 uur
Toegang: vrije gift bij de uitgang

ORGELDUO W&M
Sinds het begin van 2020 vormen de bevriende studiegenoten Rik Melissant en Maarten Wilmink het Orgelduo Wilmink & Melissant. Als duo zetten zij zich in voor de uitvoering van vierhandige (en -voetige) orgelmuziek, transcripties voor twee organisten en de uitvoering van (gearrangeerde) muziek voor orgel en andere toetsinstrumenten.

Maarten Wilmink

Maarten Wilmink (2001) volgde van 2014 tot 2019 orgellessen bij Louis ten Vregelaar. Deze orgellessen vormden het begin van zijn muzikale educatie. Na het behalen van zijn gymnasiumdiploma studeert hij sinds september 2019 aan het Rotterdams conservatorium (Codarts). Hier studeert hij hoofdvak orgel bij Ben van Oosten en bijvak piano bij Martin Lekkerkerk. Daarnaast ontvangt hij onder andere basso continuolessen van Bas de Vroome en improvisatielessen van Hayo Boerema en Aart Bergwerff.
Maarten verzorgt orgelconcerten in binnen- en buitenland. Daarnaast speelt hij regelmatig tijdens kerkgebonden-activiteiten. Zo speelde hij meermaals tijdens kerkvieringen die rechtstreeks op NPO 2 werden uitgezonden. Bovendien heeft Maarten een YouTube-kanaal waarop hij eigen opnames publiceert.
In 2018 werd Maarten geselecteerd om de Young-Talent Masterclasses tijdens het International Organfestival Haarlem 2018 te volgen. Hier deed hij masterclasses bij gerenommeerde organisten, waaronder Ben van Oosten, Leo van Doeselaar en Louis Robilliard en Jean-Baptiste Robin.
In oktober 2018 won Maarten de eerste prijs van zijn categorie tijdens het SGO-Concours in de Martinikerk te Groningen.

Rik Melissant

Rik Melissant (1999, Middelharnis) begon zijn orgelstudie bij Paul Kieviet bij wie hij tot de zomer van 2018 heeft gestudeerd. Sinds 2018 studeert hij hoofdvak orgel en bijvak piano aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) met als hoofdvakdocenten Ben van Oosten en Bas de Vroome, Hayo Boerema voor improvisatie en als bijvakdocenten Martin Lekkerkerk en Sara Gutiérrez Redondo. Masterclasses volgde hij bij o.a. Arjen Leistra, Reitze Smits en Olivier Latry. Momenteel volgt hij naast zijn conservatoriumstudie privélessen bij Thomas Ospital (Parijs) en Adriaan Hoek.
Rik Melissant won vier eerste prijzen op o.a. internationale orgelconcoursen, waaronder het eerste Internationale Ambitus Orgelconcours (Haarlem, juni 2017) en het tweede Internationale Ambitus Orgelconcours (Rotterdam, september 2019). Naast concertorganist is Rik sinds 2016 organist in de Rehobôthkerk te Sommelsdijk. Ook is hij actief als begeleider van diverse koren en ensembles.

PROGRAMMA
J.P. Rameau (1683-1764) – Hippolyte et Aricie – RCT 43 (Arr. M. Wilmink)—–4-handig
– Ouverture
– Air en Rondeau
– Ritournelle

J.S. Bach (1685-1750) – Drittes teil der Clavierübung
– Dies sind die heilgen zehn Gebot – BWV 678—————————-Maarten Wilmink

Drittes Brandenburgisches Konzert – BWV 1048 (Arr. M. Wilmink)————–4-handig
– I. Allegro
– II. Adagio
– III. Allegro

R. Schumann (1810-1856) – 6 studien in Kanonischer Form – Op. 56——Rik Melissant
– IV. Innig
– V. Nicht zu schnell

F. Mendelssohn (1809-1847) – Symphonie 3 – Op. 56 (Arr. M. Wilmink)———4_handig
– IV. Allegro vivacissimo – Allegro maestoso assai