Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Marktconcert

13 augustus 2022 @ 17:00 17:45


Bruno Fernandes, natuurtrompet en Tymen Jan Bronda, Baderorgel

Aanvang: 17:00 uur
Toegang: vrije gift bij de uitgang

Op zaterdag 13 augustus om 17.00 uur zullen trompettist Bruno Fernandes en organist Tymen Jan Bronda tijdens het wekelijkse marktconcert een interessant programma laten horen. Tymen bespeelt het Baderorgel en Bruno een natuurtrompet. Het concert wordt georganiseerd door de Stichting Henrick Baderorgel en is vrij te bezoeken, u kunt na afloop een vrije gift geven. 

Tymen Jan Bronda is organist, initiator, artistiek leider en dirigent van het Luthers Bach Ensemble en cantor-organist van de Lutherse Gemeente te Groningen. Hier organiseerde hij de serie ‘Orgel Anders’. Daarnaast speelt hij een belangrijke rol bij de Bachcantates die er ten gehore worden gebracht.

Ook nam Tymen Jan het initiatief tot een actie voor reconstructie van het voormalige Schnitgerorgel van de Lutherse kerk in Groningen. Het klinkende resultaat van deze succesvolle actie, kon in 2017 in gebruik worden genomen. Zo herleeft in de Lutherse kerk in Groningen een historische praktijk waarin bij de uitvoering van Bach-cantates het orgel als continuo-instrument wordt ingezet. Het is een interessante ontwikkeling die in de barokke uitvoeringspraktijk internationaal de aandacht trekt.

Tymen Jan Bronda (foto: Siese Veenstra)
Bruno Fernandes

Trompettist Bruno Fernandes werd geboren in Portugal. Gespecialiseerd in de historische uitvoeringspraktijk bespeelt hij zowel originele historische instrumenten als kopieën daarvan. Bruno neemt deel aan concerten door heel Europa en heeft reeds vele malen zijn medewerking verleend aan radio- en televisieuitzendingen. In zijn professionele loopbaan heeft Bruno met de voornaamste ensembles in Europa gespeeld en opnames gemaakt. Recentelijke optredens betroffen concerten van Bach’s Brandenburg Concerto No.2.

De concerten van Stichting Henrick Baderorgel worden mogelijk gemaakt door donateurs, sponsoren, Fonds Podiumkunsten en de Gemeente Zutphen.

Programma

1. Sonata prima per tombetta sola – Giovanni Buonaventura Viviani (1638-1693)
(orgel & trompet)

2. Praeludium a moll – Dieterich Buxtehude (1637-1707)
BuxWV 153    

3. Dic nobis, Maria, quid vidisti in via? – Heinrich Scheidemann (±1596-1663)
intavolatie van een zesstemmig motet van Giovanni Bassano       

4. Trio super: Allein Gott in der Höh’ sei Ehr’  – Johann Sebastian Bach (1685-1750)
a 2 Clav et Ped
BWV 664

5a. Wachet auf, ruft uns die Stimme (I) – Johann Ludwig Krebs (1713-1780)
à 2 Claviere è Pedale
5b. Wachet auf, ruft uns die Stimme (III)             
(orgel & trompet)

6. Allegro uit het in Concerto a Moll – Johann Sebastian Bach
voor 4 clavecimbels, orgelbewerking: Guy Bovet    
BWV 1065

7. Suite in D – George Frideric Handel (1685-1759)
Ouverture / Gigue / Aire (menuetto / March (bourrée)
(orgel & trompet)