Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Open Monumentendag

september 14 @ 11:00 17:00

Els Dijkerman, orgel

Op zaterdag 14 en zondag 15 september is er weer een Open Monumentenweekend. In dit weekend kunt u zich laten verwonderen door de schatten van de Walburgiskerk. Waan u bijvoorbeeld in de middeleeuwen tijdens een bezoek aan de Librije, luister naar het bijzondere Baderorgel of beklim de toren en bekijk Zutphen vanaf 45 meter hoogte!  

Baderorgel
Een unieke bezit van de Walburgiskerk is het grote orgel. Henrick Bader bouwde in 1643 een nieuw orgel dat aanvankelijk boven het Mariaportaal was gesitueerd maar heeft in de loop van de eeuwen nu een plek voor de toren gekregen. Op dit misschien wel mooiste laat-Renaissanceorgel van Nederland, worden nog veel concerten gegeven. Neem eens een kijkje op de orgelgalerij! Daarnaast zal Els Dijkerman op zaterdag 14 september om 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur op het Baderorgel een kort concert geven. 

Kerktoren
Tijdens het beklimmen van de toren wordt het verhaal van de toren uit de doeken gedaan door gidsen. Via verschillende etages, waaronder de klokkenzolder, kunt u vanaf 45 meter hoogte van Zutphen genieten.

Librije
In de zestiende eeuw werd de Librije aan de Walburgiskerk gebouwd. De oprichters, Conrad Slindewater en Herman Berner, hebben er voor gezorgd dat we in de eenentwintigste eeuw nog steeds kunnen genieten van de collectie en sfeer van de openbare leeszaal, die in de loop van de tijd nauwelijks is veranderd. Een gids zal u het verhaal van de Librije vertellen.

Aansluitend zal op zondag 15 september om 16.30 uur Klaas Stok het jaarlijkse Bach concert spelen.

Praktische informatie:
Zaterdag 14 september: 11.00-17.00 uur | Zondag 15 september: 13.00-16.00 uur

De kerk, korte orgelbespelingen (alleen op zaterdag) en bezichtiging van het orgel zijn vrij toegankelijk. De toren is te beklimmen voor € 2,00 per persoon. De Librije is met een beperkt aantal personen per rondleiding te bezichtigen voor € 2,00 per persoon.