Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Wandelconcert

juni 26 @ 16:00 17:30

Klaas Stok, orgels en Frans Haagen Beiaard

Aanvang: 16:00 uur St. Janskerk
Deelname gratis, vrije gift na afloop

16.00 uur St. Janskerk, Nieuwstadskerksteeg
16.30 uur beiaard (vanaf het Wöhrmannhofje)
17.00 uur Walburgiskerk 

Op zondag 26 juni om 16.00 uur is er in de binnenstad weer een uniek wandelconcert. Zutphen kent naast het Baderorgel in de Walburgiskerk ook het historische Timpeorgel in de St. Janskerk. Deze orgels worden beide bezocht gedurende een wandelconcert, waarbij u door de oude binnenstad van de ene locatie naar de andere wandelt. Er is een pauze ingelast op het Wöhrmannhofje, waar de beiaard uit 1644 van de Wijnhuistoren uitmuntend te beluisteren is. De oorspronkelijke klokken – gegoten door de Gebr. Hemony – zijn op één na verloren gegaan bij een brand in 1920 en vervangen door nieuwe, die in de oorlog werden geroofd. Klokkengieter Van Bergen heeft daarna een nieuw carillon geleverd, dat in 1980 geheel gerestaureerd en gedeeltelijk opnieuw gegoten is door de firma Eijsbouts.

Klaas Stok
Frans Haagen

Als organist won Klaas Stok vele prijzen, gaf concerten in binnen- en buitenland en maakt opnames voor radio en cd. Hij is stadsorganist van Zutphen, waar hij het beroemde Baderorgel bespeelt. Tevens is hij chef-dirigent van het NDR Vokalensemble. Hij bracht een CD met o.a. de Schübler-Chorãle van J.S. Bach uit. In het najaar van 2020 verscheen vooruitlopend op het Sweelinckjaar 2021, een CD met orgelwerken van J.P. Sweelinck.

Frans Haagen studeerde aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort bij Bernard Winsemius en Arie Abbenes en behaalde daar het diploma Uitvoerend Musicus. Naast Zutphen is hij stadsbeiaardier van Almelo, Doesburg, Kampen en Rijssen. Hij is werkzaam als hoofdvakdocent beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort, onderdeel van het Utrechtse Conservatorium. Als concerterend beiaardier is hij veelvuldig te beluisteren. en een veelzijdig musicus. Naast concerten in Nederland speelde hij de afgelopen jaren ook regelmatig op diverse festivals wereldwijd. Zo speelde hij in Duitsland, Polen, Noorwegen, België, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk, Amerika en Zuid Korea.

Programma

Wandelconcerten door de binnenstad van Zutphen kennen het volgende schema:

16.00 uur St. Janskerk, Nieuwstadskerksteeg

Georg Böhm
(1661-1733)

 1. Präludium, Fuge und Postludium in g moll
 2. Christe, der du bist Tag und Licht 
 3. Chaconne in G-dur 

16.30 uur beiaard Wijnhuistoren (luisterplaats: Wöhrmannhofje)

 1. K.F.Hurlebusch                       Ouverture
  1681-1765
 • Grave – Presto – Grave
 • Allemanda
 • Corrente
 • Sarabanda
 • Minnuetto
 • Gavotta
 • Giga   
 • Geert D’hollander                 uit;  “The Wellesley Carillon Studies”
  (*1963)          

                                               The Search….
Let’s Play With Thirds

17.00 uur Walburgiskerk

Anthoni van Noordt
(1619-1675)

 1. Psalm 116
 2. Fantasia in d