Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Koorvespers

6 juni 2021 @ 16:00 17:00

Getijdenkoor Zutphen o.l.v. Jeroen Pijpers, orgel en ds. Irma Pijpers-Hoogendoorn, liturg

Georganiseerd door de Protestantse Gemeente Zutphen

Aan de uitgang is een collecte om deze diensten mogelijk te maken

Getijdenkoor Zutphen

Op zondag 6 juni start de serie vespers in de Walburgiskerk. De vespers beginnen om 16.00 uur en het Zutphens Getijdenkoor verleent zijn medewerking. Het is een viering met Gregoriaanse zang, muziek van 1000 jaar geleden en soms zelfs nog vroeger. Ook in de Walburgiskerk heeft deze muziek voor de reformatie geklonken. De hymne Christe, qui lux es et dies zal gezongen worden en op het orgel ten gehore worden gebracht in een bewerking van Jan Pieterszoon Sweelinck, die 400 jaar geleden overleed. Jeroen Pijpers is de koorleider en verzorgt op het Baderorgel een preludium en postludium. Ds. Irma Pijpers-Hoogendoorn is de voorganger.
Aanmelden kan van maandag 31 mei tot uiterlijk vrijdagavond 4 juni via aanmelden@pknzutphen.nl. Wie niet kan worden toegelaten ontvangt daarvan uiterlijk zaterdagmorgen bericht. Bij geen bericht mag aangenomen worden dat men welkom is. Wie zich aanmeldt voor de viering geeft daarmee aan dat hij of zij zich goed voelt en op de bekende ‘triagevragen’ geen enkele keer ‘ja’ hoeft te antwoorden.

Jeroen Pijpers

Jeroen Pijpers (1973) ontving orgelles van Bernard Bartelink. Later studeerde hij aan het Lemmensinstituut in Leuven (B) orgel- en kerkmuziek bij Joris Verdin en sloot zijn studie af op de Hogeschool Utrecht bij Jan Raas. In Altenberg en Maastricht volgde hij meestercursussen. Bij Kunstfactor volgde hij een specialisatieopleiding gregoriaans, gedoceerd door Hans Leenders en hij volgde een cursus kinderkoor leiden bij Catrien Posthumus Meyjes. 
Hij is scholaleider van het Gregoriaans Getijdenkoor Sint Jan Zutphen en hij is als organist verbonden aan de Martinuskerk te Warnsveld.