Donateur/Sponsor worden

Download hier het formulier om donateur/sponsor te worden:

Wat wij doen:

  • het beroemde Bader-orgel , het Ahrend-orgel en het Hillebrand-orgel in optimale conditie houden en deze cultuurmonumenten onder de aandacht brengen van een zo breed mogelijk publiek; 
  • het organiseren van een reeks concerten van kwalitatief hoog niveau en met afwisseling, zodat er voor veel mensen iets te beleven valt. Deze doelstelling en het behoud van het concertpodium in de historische context van de Walburgiskerk kan alleen gerealiseerd worden met uw steun!

U kunt ons ondersteunen als:

  • donateur vanaf € 25,- per jaar, een hoger bedrag mag natuurlijk ook ! U ontvangt een gratis cd!
  • voor een éénmalig bedrag van € 500,- bent u donateur voor het leven.
  • als sponsor van de Stichting Henrick Bader Orgel vanaf € 150,- per jaar.

Mogelijke bestemmingen zijn: de marktconcertserie, de orgelsolo concerten op de vrijdagavond of bijzonder onderhoud aan één van de orgels, de productie van een cd etc.

Onze bankgegevens zijn:
Stichting Henrick Baderorgel
IBAN: NL47INGB0002601102
BIC: INGBNL2A

De concertserie wordt bezocht door veel liefhebbers. De meeste concerten trekken minimaal 100 bezoekers. De grotere producties worden door meer mensen bezocht.

Ons doel is om het pijporgel onder de aandacht te brengen van zoveel mogelijk mensen. Vroeger was een kerkelijke achtergrond vanzelfsprekend en maakten veel mensen daardoor kennis met het kerkorgel. Anno nu ligt dit volkomen anders. De belangstelling moet gewekt worden. Het is belangrijk dat kinderen én volwassenen in contact gebracht worden met dit instrument.

De orgels die de Stichting Henrick Bader Orgel beheert, bevinden zich in de historische Walburgiskerk in het oude centrum van Zutphen. Er is een grote toeristische belangstelling voor deze Hanzestad aan de IJssel. De Walburgiskerk en de Stichting Henrick Baderorgel hebben iets moois te bieden aan de mensen met culturele belangstelling.

In de huidige tijd is het steeds moeilijker geworden om financiële ondersteuning te verkrijgen van de rijksoverheid, de provincie Gelderland en de gemeente Zutphen.
De donateurskring en sponsoren zijn daarom van groot belang om tot een verantwoorde financiering te komen van onze activiteiten. Gelukkig kunnen we al jarenlang rekenen op een trouwe groep donateurs en kleine sponsoren. Maar om ons werk op het huidige niveau te handhaven zijn we steeds op zoek naar donateurs, fondsen en sponsoren die de Stichting Henrick Bader Orgel willen steunen.

Vooral voor sponsoren is het belangrijk dat zij herkenbaar zijn voor de buitenwereld. Zij worden daarom vermeld op onze jaarlijkse concertfolder, op de concertprogramma’s en op deze website.

Voor bedrijven kan een excursie naar de Walburgiskerk en de Librije gecombineerd worden met een orgelconcert. Een prima doel voor een personeelsuitje Ook andere wensen zijn bespreekbaar. Onze donateurs en sponsoren ontvangen jaarlijks een nieuwsbrief en de verzamel CD Florilegium met hoogtepunten uit de concertserie van het laatste jaar.

Sponsors van de Stichting Henrick Baderorgel

Sint Anthony Groote Broederschap sinds 1451

Orgelmakerij Reil BV

Wijnhandel Schaapveld Zutphen

Horta Bloembinders

Visspecialist R. Koelewijn & Zoon

Pure Taste

thexton armstrong de Goeijen