Klaas Stok

Dirigent

Klaas Stok is een van de toonaangevende koordirigenten van Nederland. 
Zijn repertoire strekt zich uit van de renaissance tot eigentijdse muziek. Hij werkt sinds 1993 bij het Nederlands Kamerkoor (wisselend als koorleider en freelance dirigent). Ook is hij dirigent en artistiek leider van de “Nederlandse Kooracademie”. Hieronder werken het semi-professionele koor Consensus Vocalis en het professionele koor Capella Isalana samen. Sinds 1 maart 2015 werk hij als koorleider bij het Groot Omroepkoor.
Per 1 augustus 2018 is Klaas Stok als chef-dirigent werkzaam bij het NDR-koor Hamburg.

Organist

Klaas Stok won verschillende hoofdprijzen op verschillende nationale en internationale improvisatie en interpretatieconcoursen.

Zo was hij 1e prijswinnaar van het orgelconcours te Leens en van het internationale Dollardfestival, won hij het improvisatieconcours te Bolsward en te Neurenberg (Johann Pachelbelpreis) en was hij finalist van het Schnitgerconcours en van het improvisatieconcours te Haarlem.

Hij maakte opnames voor radio, televisie en CD, onder meer met orgelopnames in Tsjechië.
Als concerterend organist gaf hij concerten in binnen- en buitenland, onder meer in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland.

Docent

Klaas Stok is hoofdvakdocent koordirectie aan het ArtEZ-conservatorium te Zwolle. 

Hiernaast heeft hij een privé-lespraktijk orgel en koordirectie, coacht hij zangers, ensembles en koren en geeft hij cursussen en workshops over allerlei onderwerpen. 

Informatie over de verschillende mogelijkheden en tarieven kunt u aanvragen via het contactformulier.