Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Een ode aan de kunst, de poëzie en de muziek

10 juli 2020 @ 20:00 21:00


De Zutphense auteur en kunsthistoricus Gerdien Verschoor leest haar favoriete gedichten en zeer korte verhalen voor, over schilderijen, beeldhouwwerken en een viool, van J. Bernlef, Wisława Szymborska, Lucebert en Wiel Kusters. Klaas Stok improviseert op het Baderorgel.

Aanvang: 20:00 uur
Toegang: € 15,- (Reserveren vooraf is noodzakelijk)

Gerdien Verschoor (Foto Wim Bannink)

Gerdien Verschoor (Boskoop, 1963) is  kunsthistoricus en auteur van romans, korte verhalen, literaire non-fictie en essays. Ze woonde en werkte jarenlang in Polen. Kunst, literatuur en de geschiedenis van Midden-Europa zijn haar belangrijkste inspiratiebronnen. Vaak speelt in haar werk de Tweede Wereldoorlog een rol van betekenis. Gerdien heeft haar schrijverschap jarenlang gecombineerd met haar baan als directeur van CODART, het internationale netwerk van museumconservatoren van Nederlandse en Vlaamse kunst. Sinds 1 juli 2019 is ze directeur van Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

Klaas Stok is organist en dirigent. Als organist won hij vele prijzen en gaf concerten in binnen- en buitenland. Hij is organist van het Baderorgel in de Walburgiskerk in Zutphen. Klaas Stok is artistiek verantwoordelijk voor de concertserie van de Stichting Henrick Bader Orgel. Hij speelde en dirigeerde vele concerten voor deze stichting en bracht een CD met o.a. de Schübler-Chorãle van J.S. Bach uit. In september verschijnt een nieuwe CD met werken van J.P. Sweelinck gespeeld op het Henrick Baderorgel.

€15