Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Hemelvaartsdagconcert

mei 30 @ 16:00 17:30

Nieuw Vocaal Ensemble o.l.v. Klaas Stok en Matthias Havinga, Baderorgel.
Engelse en Hongaarse muziek uit de vroege 20ste eeuw: Elgar, Britten en Kodály 

Aanvang: 16:00uur
Toegang: €25 , jongeren t/m 16 jaar gratis

Na de succesvolle uitvoering van Haydns Die sieben letzten Worte in april in de Walburgiskerk treedt het Nieuw Vocaal Ensemble nu voor het voetlicht met een programma waarin muziek klinkt van o.a. Benjamin Britten (1913-1976) – Te Deum in C, Edward Elgar (1857-1934) – The Spirit of the Lord is upon me en Zoltán Kodály (1882-1967) – Missa Brevis.
Op initiatief van Klaas Stok is dit jaar het Nieuw Vocaal Ensemble opgericht. Het is een professioneel kamerkoor dat is samengesteld uit zangers waarmee hij de afgelopen jaren in verschillende settingen nauw heeft samengewerkt.

Koen Edeling van Muziek-recensie.nl schreef op 10 april j.l. n.a.v. het Passieconcert van Haydns ‘Die sieben letzte Worte’: ‘Indrukwekkend debuut van nieuw kamerkoor, 70 minuten intensiteit!’

Klaas Stok is een van de toonaangevende koordirigenten van Nederland. Zijn repertoire strekt zich uit van de renaissance tot eigentijdse muziek. Hij is werkzaam bij verschillende professionele koren in Nederland en daarbuiten. Vanaf 1 maart 2015 is Klaas Stok koorleider bij het Groot Omroepkoor. Vanaf 1 augustus 2018 is hij chef-dirigent van het NDR-koor Hamburg.

Klaas Stok

Matthias Havinga is concertorganist en pianist, hoofdvakdocent orgel aan het Conservatorium van Amsterdam, liturgisch organist van de Oude Kerk Amsterdam en organist-titulair van de Ronde Lutherse of Koepelkerk Amsterdam. Hij studeerde summa cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam. Matthias is wereldwijd actief als concertorganist.

Matthias Havinga