Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Marktconcert

augustus 14 @ 17:00 17:45

Catelijn van Berkel, mezzosopraan en Jan Pieter Lanooy, Baderorgel

Aanvang: 17:00 uur
Toegang: vrije gift bij de uitgang

Catelijn van Berkel

Catelijn van Berkel (1997) is sopraan en studeert koordirectie. Sinds haar tiende zingt ze bij de koren van Vocaal Talent Nederland o.l.v. Wilma ten Wolde, waar ze aan veel projecten heeft deelgenomen en met veel grote dirigenten heeft kunnen werken zoals Ed Spanjaard, Iván Fischer en Ton Koopman.
Na haar middelbare school heeft Catelijn de bachelor Geneeskunde aan de Universiteit Utrecht afgerond en is ze bezig aan haar master. Sinds 2017 studeert ze ook aan het Conservatorium Utrecht waar ze een jaar de dubbele bachelor Koordirectie en Klassieke Zang heeft gevolgd, waarna ze de focus op koordirectie heeft gelegd en nu aan het derde jaar van haar Bachelor is begonnen. In het dirigeren krijgt ze les van hoofddocent Rob Vermeulen. Zangles ontving Catelijn van Irene Verburg, José van Lieshout en Selma Harkink. Als sopraan zingt Catelijn bij het Nationaal Gemengd Jeugdkoor, Nationaal Vrouwen Jeugdkoor, Collegium Musicum Trajectum en in verschillende ensembles voor oude muziek. Catelijn is in de koordirectie werkzaam als dirigent bij kamerkoor Reykur, als repetitor bij het USKO en bij het Nationaal Gemengd Jeugdkoor en als interim dirigent van het Utrecht Youth Orchestra.

Jan Pieter Lanooy

Jan Pieter Lanooy (1993) begon met orgelspelen op tienjarige leeftijd bij Karolien Schuurmans en Bart Wuilmus in Baarle-Hertog (België). Later kreeg hij lessen van Jan Hage in Den Haag. Hij behaalde zijn Bachelor Orgel in 2017 na te hebben gestudeerd aan de conservatoria van Rotterdam en Den Haag bij Aart Bergwerff en Jos van der Kooy. In 2019 volgde de afsluiting van de Master Orgel in Den Haag bij Jos van der Kooy. Voor zowel zijn Bachelor als de Master behaalde hij de titel ‘cum laude’. Masterclasses volgde hij bij onder andere bij Leo van Doeselaar, Ludger Lohmann, Daniel Roth en Hans-Ola Ericsson.
Daarnaast studeerde Jan Pieter Geschiedenis en Muziekwetenschap aan de universiteiten van Leiden en Utrecht. Voor beide studies deed hij onderzoek naar orgelgerelateerde onderwerpen, zoals ‘Het orgel als stedelijk identiteitsobject in de 18de eeuw’ en ‘De accuraatheid van vogels in Messiaen’s orgelmuziek’. 
Jan Pieter geeft soloconcerten in binnen- en buitenland. Daarnaast speelt hij regelmatig samen met andere instrumentalisten en ensembles, zoals het Vocaal ensemble Magnificat, Amsemble, het USKO en het Nationaal Jeugdorkest. Dirigenten met wie hij samenwerkt, zijn o.a. Gilles Michels, Daniel Rouwkema, Benjamin Bakker en Anthony Hermus.
Sinds september 2019 is Jan Pieter als organist verbonden aan de Remonstrantse/Vrijzinnige gemeente Vrijburg in Amsterdam. Ook is hij werkzaam bij de Nederlandse Bachvereniging als archivaris en bibliothecaris.

PROGRAMMA

Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621): Psalm 23 > orgel

Arthur Honegger (1892-1955): Trois psaumes H144 (1940) > orgel en zang

 • Psalm 34
 • Psalm 140
 • Psalm 138

Alphons Diepenbrock (1862-1921): Wenn ich ihn nur habe (1898) > orgel en zang

Camille Saint-Saëns (1835-1921): uit ‘Le carnaval des animaux (1886) > orgel

 • Le cygne (arrangement Alexandre Guilmant)

Marius Monnikendam (1896-1977): Toccata (1936) > orgel

Hendrik Andriessen (1892-1981): Miroir de peine (1923) > orgel en zang

 • Agonie au jardin
 • Flagellation
 • Couronnement d’épines
 • Portement de croix
 • Crucifixion 

Frank Martin (1890-1974): uit ‘Mis voor dubbelkoor’ (1926)

 • Agnus dei (arrangement sopraan en orgel)

Johann Sebastian Bach (1685-1750): uit cantate BWV 29 ‘Wir danken dir, Gott, wir danken dir’ > orgel

 • Sinfonia (arrangement Alexandre Guilmant)