Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Marktconcert

augustus 21 @ 17:00 17:45

Lisette Carlebur, viool en Victor Baena, Baderorgel

Aanvang: 17:00 uur
Toegang: vrije gift bij de uitgang

Lisette Carlebur

Lisette Carlebur (1996) werd geboren in Den Helder en begon op 5-jarige leeftijd met vioolspelen. In 2006 won ze de Kristalhelder Prijsen  en op 13-jarige leeftijd werd ze toegelaten tot de Jong Talentklas van het Conservatorium van Amsterdam, waar ze studeerde bij Lex Korff de Gidts. Ze volgde masterclasses bij onder anderen Emmy Verhey, Charles Watt, Elisabeth Perry en het Osiris Trio. 
In 2012 won Lisette met Xenia Evers (piano) de eerste prijs op de Rijnlands Muziek Concours in Leiden. Met haar trio, Trio Rosso, won ze in 2013 de derde prijs op het Prinses Christina Concours in Haarlem. In 2014 won ze de tweede prijs op het Britten Concours te Zwolle. In 2013 werd ze gevraagd een project te doen met leden van het Koninklijk Concertgebouworkest.
Op 17-jarige leeftijd werd Lisette toegelaten tot de bachelor-opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze voltooide deze opleiding en momenteel vervolgt ze haar studie bij Maria Milstein.
In 2016 had Lisette haar eerste internationale concerttournee met het Trio Rosso. Ze gaven verschillende concerten in Mexico City en Ciudad Juárez. Ze werden uitgenodigd door de Nederlandse ambassade in Mexico en werden ook gevraagd om masterclasses te geven aan kansarme kinderen.
Sinds 2015 vormt Lisette een duo met de organist Víctor Baena. Ze werden uitgenodigd om te spelen op het Grachtenfestival in Amsterdam (2016) en het Internationaal Orgelfestival van Astorga (Spanje, 2017).Sinds 2016 speelt Lisette ook barokviool onder leiding van Shunske Sato en Sayuri Yamagata. 

Victor Baena

Víctor Manuel Baena de la Torre (1995) studeerde vanaf zijn twaalfde gitaar en piano aan het Conservatorium van Madrid, ‘Arturo Soria’. Later raakte hij geïnteresseerd in de interpretatie van oude muziek, vooral in de muziek die geschreven is voor orgel en klavecimbel, en besloot hij orgel te gaan studeren bij Anselmo Serna en klavecimbel en basso continuo bij Denise De La-Herrán. Als continuospeler werkte hij in 2013 mee met de productie van L’Orfeo van Claudio Monteverdi in het Teatro Principal van Burgos en in 2014 in hetzelfde theater met de productie van The Indian queen en Dido and Aeneas van Henry Purcell, onder leiding van Daniel de la Puente en Manuel Minguillón. Hij volgde masterclasses voor orgel en klavecimbel bij onder anderen Montserrat Torrent, Andrés Cea, Lorenzo Ghielmi, Jacques Ogg, Elisabeth Joyé, Leo van Doeselaar, Ton Koopman en Bernard Foccroulle. 
In 2017 deed hij mee aan het project ‘Pracht en Praal’ met het Sweelinck Barokorkest onder leiding van Jos van Veldhoven. Zo speelden ze in de St. Marienkirche van Stralsund en in de Lutherse kerk te Den Haag en ook in een aantal belangrijke concertzalen, waaronder het Muziekgebouw aan ’t IJ en TivoliVredenburg.Tegenwoordig studeert hij Master orgel aan het Conservatorium van Amsterdam bij Pieter van Dijk en Matthias Havinga. Hier kreeg hij ook lessen in Franse romantische orgelmuziek van gastdocent Louis Robilliard. Tevens speelt hij clavichord en krijgt hij les van Menno van Delft, en krijgt hij les in basso continuo en improvisatie van Miklós Spányi.

Sinds 2015 vormt Víctor een duo met violiste Lisette Carlebur. Normaal gesproken speelt hij met haar samen als organist, maar soms ook als pianist. Ze proberen samen de muziek voor orgel en viool op de kaart te zetten.

PROGRAMMA

J.P. Sweelinck (1562-1621) – Toccata in C (C2) 

J. Dowland (1563-1626) – Flow my tears*

J.P. Sweelinck – Pavan Lachrimae

Bartolomé de Selma y Salaverde (ca.1595-1638) – Canzona Terza*

J.S. Bach (1685-1750) – Christ lag in Todesbanden à 2 claviers et pédale BWV718

G.P. Telemann (1681-1767) – Fantasia No.1 voor viool solo  TWV 40: 14 

Largo – Allegro – Grave – Si replica l’Allegro

J.Walther (1684-1748) – Concerto del Signor Telemann c-moll

J. Heinrich Schmeltzer (1623-1680) – Sonata secunda (Sonatae unarum fidium, 1664)*

J.S. Bach – Prelude and fugue in c Major BWV531

*Orgel en viool