Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Marktconcert

augustus 7 @ 17:00 17:45

Sara Barakat, sopraan en Francesca Ajossa, Baderorgel

Aanvang: 17:00 uur
Toegang: vrije gift bij de uitgang

Sara Barakat

Zangeres Sara Barakat ontdekte haar passie voor de muziek heel jong. Nadat ze als violist afstudeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel wijdde Sara zich volledig aan het zingen. De jonge sopraan studeert momenteel in de klas van Charlotte Riedijk op Codarts. Ze volgde masterclasses bij wereldberoemde docenten zoals Margreet Honig, Anna Samuil en Olga Chernov. Sara maakt deel uit van het Rotterdam Symphony Chorus en zong onder het stokje van Valery Gergiev, Lahav Shani en Yannick Nézet-Séguin.
Ze zong ook premièrestukken van jonge componisten. Sara trad op in Duitsland, Luxemburg, Frankrijk, België in prachtige concertzalen zoals Le Palais des Beaux-Arts de Bruxelles, de Doelen, het Konzerthaus van Dortmund, Kölner Philarmonie.

Francesca Ajossa

Francesca Ajossa (1999) is geboren in Cagliari (Sardinië). Haar muzikale opleiding genoot zij reeds op zeer jonge leeftijd van prof. Angelo Castaldo aan het “Palestrina Conservatorium” in haar geboorteplaats. In 2018 behaalde zij haar bachelor Orgel en Orgelcompositie onder dezelfde docent. Francesca concerteerde op verschillende festivals in Italië en daarbuiten. In december 2016 speelde zij drie concerten in Hong Kong en Macao ter gelegenheid van de 80e verjaardag van Paus Franciscus. Als soliste trad zij op met het orkest “La Rejouissance”, het “Palestrina Chamber Orchestra” en het “Codarts String Orchestra”.

In 2015 volgde Francesca lessen bij Jacques van Oortmerssen aan de Internationale Bach Academie en in datzelfde jaar won zij de tweede prijs bij het “Premio Abbado Concours”. In 2016 was zij finaliste bij de “Fourth International Agati – Tronci Competition” en in 2019 won zij de 2e prijs van het Ambitus Orgelconcours. In 2016 werd zij toegelaten tot de “Young Talents Class” van het Internationaal Orgel Festival in Haarlem. Recentelijk is zij gevraagd terug te keren naar datzelfde festival als deelnemer van de “Excellence Class”. Naast haar live optredens is Francesca bezig geweest met een aantal grote projecten. Zo nam zij onder andere een tweetal cd’s op, in 2017 haar debuut CD met 18e en 19e eeuwse orgelmuziek uit Sardinië met het label “Tactus”, en in 2019 haar tweede CD “Voci di Donne” met het label “Stradivarius” waarin zij 20e en 21e muziek vertolkt van vrouwelijke, Italiaanse componisten.

In 2018 studeerde zij als Erasmus-student bij Ben van Oosten aan het Rotterdams Conservatorium. In Juli 2020 rondde zij bij dezelfde docent haar Master of Music af. Francesca ontving tevens de “Grada van Beek-Donner Scholarship 2018-2019”, als meest veelbelovende muziekstudent.

Programma

D. Buxtehude (1637-1707) – Praeludium in C,  BWV 137 (orgel)

A. Vivaldi (1678-1741) – Gloria VI: “Domine Deus”  

J. van Oortmerssen (1950-2015) – “Nun ruhen alle Wälder”,  In Memoriam Marie-Claire Alain (orgel)

H. Andriessen (1892-1981) – Miroir de Peine                              
– “Agonie au jardin” 
– “Flagellation”

Z. Preisner (1955-) – “Lacrimosa”                                                       

A. Keijzer (1932-) – Psalm 8 (orgel)                                              

A.C. Schuurman (1904-1998) – Psalm 126                   
– Psalm 150 (orgel)