Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Marktconcert

31 juli 2021 @ 17:00 17:45


Wouter Verhage, bas-bariton en Dorien Schouten, Baderorgel

Aanvang: 17:00 uur
Toegang: vrije gift bij de uitgang

Wouter Verhage

Wouter Verhage (bas-bariton) studeerde Docent Muziek, koordirectie, kerkmuziek en een minor zang aan het koninklijk conservatorium te Den Haag. Gedurende zijn studies volgde Wouter zanglessen bij Kees Jan de Koning, Michael Chance en Jon Thorsteinsson. Na zijn studies richtte Wouter zich voornamelijk op de kunst van het ensemble zingen en zong om zich verder te scholen mee in projecten van Meesters & Gezellen en het Tenso Europe Chamber Choir. Inmiddels zingt Wouter in ensembles als het Laurens Collegium Rotterdam, Rotterdam Symphony Chorus, Bachkoor Holland, Studium Chorale Maastricht en het Noema-ensemble, een enkel bezet ensemble gespecialiseerd in de vroegrenaissance muziek. Als koorzanger zong Wouter onder leiding van allerlei dirigenten zoals Kaspar Putnins, Jos van Veldhoven, Ton Koopman, Richard Egar, Jan-Willem de Vriend, Ton Koopman, Gijs Leenaards, Hans Leenders, Charles Toet, Philip Pierlot, Marcus Creed, Valerie Gergiev, Peter Dijkstra en Roy Goodman.
Als solist zong Wouter cantates van Bach en Buxtehude, in opera’s als ‘The Fairy Queen’ van Purcell, ‘The Little Sweep’ van Britten en Mozart’s Zauberflöte en ‘Clemenza di Tito’, in passionen van Bach, Schütz, Keizer en Telemann en in diverse andere oratoriumwerken uit alle stijlperioden.
In 2020 rondde Wouter de Masterspecialistatie ensemblezang aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag  af en heeft nu zangles bij Catrin Wyn-Davies.

Dorien Schouten

Dorien Schouten (1987) kreeg op tienjarige leeftijd haar eerste orgellessen van Ko Zwanenburg. Aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag behaalde ze haar bachelordiploma’s voor zowel orgel (2010) als kerkmuziek (2011). Haar orgeldocent was Jos van der Kooy. Daarna vervolgde Dorien haar opleiding aan de Universität der Künste te Berlijn, bij Leo van Doeselaar en Erwin Wiersinga. Daar behaalde ze in 2013 het diploma Diplomprüfung en in 2015, na nog twee jaar te hebben gestudeerd bij Leo van Doeselaar en Paolo Crivellaro, het diploma Konzertexamen ‘mit Auszeichnung’. Datzelfde jaar mocht ze voor het All of Bach-project van de Nederlandse Bachvereniging een aantal werken van Bach opnemen op het Reil-orgel in Kampen. 
Dorien laat het publiek graag kennis maken met nieuwe muziek, zowel solo als met ensembles. Ze voert ook graag barokmuziek uit, bij voorkeur op historische instrumenten of als continuospeler. Dorien is sinds december 2019 cantor-organist van de Tuindorpkerk te Utrecht.

PROGRAMMA

Koororgel
John Dowland (1563-1626) – Flow my tears

William Byrd (1543-1623) – My Ladye Nevells Grownde

traditioneel (17e eeuw) – The fair hills of Eire

Hoofdorgel
Amy Beach (1867-1944) – The fair hills of Eire O

Henry Purcell (1659-1695) – Music for a while (uit: Oedipus)
– Wondrous machine (uit: Ode to St. Cecilia)

Jonathan Dove (*1959) – The dancing pipes

Georg Friedrich Handel (1685-1759) – Revenge, Timotheus cries (uit: Alexander’s Feast)