Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Marktconcert

9 juli 2022 @ 17:00 17:45


Patrick Rice (USA), Baderorgel

Aanvang: 17:00 uur
Toegang: vrije gift bij de uitgang

Op zaterdag 9 juli geeft de jonge Amerikaanse organist een marktconcert op het monumentale Baderorgel in de Walburgiskerk. Deze serie marktconcerten in juli en augustus worden georganiseerd door de Stichting Henrick Baderorgel. Het concert is vrij toegankelijk met een vrije gift na afloop. Loop gewoon eens binnen en laat je verrassen door het geluid van een van de beste orgels van Nederland.

Patrick Rice

Tijdens dit marktconcert zal Patrick Rice een gevarieerd programma laten horen met werken voor orgel solo, trompet met orgel en zang met orgel. De trompettist en zangeres zijn deelnemers aan de Zomer Academie Zutphen vijfdaagse. Ter afsluiting van het concert worden om 18.00 uur de klokken van de Walburgiskerk geluid.

Patrick Rice groeide op in Tennessee (USA) en begon op 7-jarige leeftijd met piano. Voordat hij naar Nederland kwam, behaalde hij zijn bachelor voor piano aan de East Tennessee State University. Zijn orgelstudie begon in 2016 bij Judy Glass. Patrick studeert momenteel orgel aan het Prins Claus Concervatorium in Groningen bij Erwin Wiersinga en Sietze de Vries. Ook studeert hij klavecimbel bij Johan Hofmann. 

Programma

1. Praeludium Es-dur BWV 552-1 — Johann Sebastian Bach (1685-1750)

2. Triosonate no. 3 

               Adagio e dolce 

3. Fuge Es-dur BWV 552-2

4. Freu dich sehr o meine Seele — Georg Böhm (1661-1733)

               Partita 1

               Partita 2

               Partita 4

               Partita 5

               Partita 9

               Partita 10

               Partita 11