Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Marktconcert

30 juli 2022 @ 17:00 17:45


Rianne Wilbers, sopraan en Tommy van Doorn, Baderorgel

Aanvang: 17:00 uur
Toegang: vrije gift bij de uitgang

Op zaterdag 30 juli om 17.00 uur zullen sopraan Rianne Wilbers en organist Tommy van Doorn een interessant programma laten horen tijdens het wekelijkse marktconcert. Het concert wordt georganiseerd door de Stiching Henrick Baderorgel en is vrij te bezoeken, u kunt na afloop een vrije gift geven. 

Sopraan Rianne Wilbers wordt alom geprezen om haar artistieke visie, haar bravoure en doorzettingsvermogen. In februari 2016 slaagde zij met Symfonie nr. 3 van Górecki cum laude voor de opleiding Klassiek Zang aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Haar repertoire strekt van renaissance tot hedendaags. In 2019/2020 was ze geselecteerd als nieuw jong talent bij Music Hub Brabant waarin ze via improvisatie de grenzen opzoekt van haar stem en haar klassieke achtergrond. Ze heeft meerdere wereldpremières op haar naam staan van bekende componisten in grote internationale concertgebouwen en volgde diverse masterclasses.

Tommy van Doorn is organist van de Sint-Petrusbasiliek in Boxtel, waar hij vaste bespeler is van het monumentale Smitsorgel (1842). Hij studeerde orgel aan het Fontys Conservatorium in Tilburg en verdiepte zich in het bespelen van het Franse drukwindharmonium. Ook volgde hij masterclasses en interpretatielessen en behaalde zijn masterdiploma Applied Musicology aan de Universiteit Utrecht.

In 2018 was hij prijswinnaar op het internationale beiaardconcours in Zwolle en Kampen. In 2021 was zijn beiaardspel wekelijks te horen op NPO Radio 3FM. Op orgel begeleidde hij onder meer uitvoeringen van de Requiems van Fauré en Duruflé. Naast werkzaamheden als uitvoerend musicus werkt hij als orgeldocent bij Kunstkwartier Helmond en heeft hij een privélespraktijk.

Rianne Wilbers en Tommy van Doorn

Programma

Arjan van Baest (*1969)

               1. Vocalise

Hugo Distler (1908-1942)

               2. Toccata und Fugato (uit: 30 Spielstücke für die Kleinorgel, Op.18/I) (orgel solo)

Henryk Górecki (1933-2010)

               3. O Domina nostra (opus 55)

Arvo Pärt (*1935)

               4. Annum per annum (orgel solo)