Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Marktconcert

augustus 31 @ 12:00 13:00

Marike Tuin, barokcello, en Gerrit Hoving, Ahrendorgel en Baderorgel
In samenwerking met het Internationaal Cellofestival Zutphen

Toegang vrij, collecte aan de uitgang
Aanvang: 12:00 uur

Marike Tuin studeerde barokcello aan het Conservatorium van Amsterdam bij Wouter Moller en Jaap ter Linden en viola da gamba aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Philippe Pierlot en Anneke Pols. Ze volgde masterclasses bij o.a. Jordi Savall, Wieland Kuijken, Roel Dieltiens en Reinhard Goebel. Ook leerde ze veel in orkestprojecten met o.a. Gustav Leonhardt, Philippe Herreweghe en Jos van Immerseel. De afgelopen jaren speelde Marike als celliste en gambiste in ensembles als het Margaretha Consort, het Apollo ensemble, het Orkest van het Oosten en ze heeft haar eigen cellokwartet, Gut Feelings. Verder ontleende ze veel inspiratie aan het werken met musici als Ton Koopman, Malcolm Proud (Ierland), Klaas Stok en Jan Willem de Vriend.

Marike Tuin, cellist

Gerrit Hoving(1984) studeerde orgel en kerkmuziek aan de conservatoria te Zwolle en Enschede bij resp.  Theo Jellema en Gijs van Schoonhoven. Tijdens en na zijn studie volgde hij masterclasses en interpretatielessen bij o.a. Eric Lebrun (Parijs) en Edoardo Bellotti (Italië), Bert Matter (NL) en Toon Hagen (NL). Gerrit is als kerkmusicus verbonden aan de Grote of Oude Cyriacuskerk te Dalfsen, heeft een lespraktijk en concerteert regelmatig als solist of als begeleider. Tevens volgt Gerrit een opleiding tot orgeladviseur.

Marike en Gerrit leerden elkaar kennen bij het Margaretha Consort, waar ze samen meewerkten aan een zeer succesvolle cd, uitgebracht bij het label Naxos, ‘a German Christmas’. 

Gerrit Hoving, organist

Programma

Girolamo Frescobaldi (1583-1643)
1. Canzon I per basso solo (cello & basso continuo)

Georg Philipp Telemann (1681-1767)
uit Der getreue Music-Meister:
2.Sonate in D dur (cello & basso continuo)TWV 41:D
Lento-allegro-largo-allegro

Johann Sebastian Bach (1685 -1750)
3.Uit Suite No. 1 in G dur (cello) BWV 1007
Allemande
4.  Praeludium & Fuga in d moll (orgel) BWV 539
5.  Uit suite No.1 in G dur (cello) BWV 1007
Menuet I & II

Antonio Vivaldi (1678-1741)
6. Sonate No. 5 in Mi minore (cello & basso continuo) RV 40
Largo-allegro-largo-allegro