Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Marktconcert

10 juli 2021 @ 17:00 17:45


Bruno Alonso, saxofoon en Niels de Klerk, Baderorgel

Aanvang: 17:00 uur
Toegang: gratis, vrije gift bij de uitgang

Bruno Alonso

Bruno Alonso Iglesias is een Spaanse saxofonist die momenteel in Nederland gevestigd is. Hij wordt vaak omschreven als een “veelzijdige en smaakvolle” muzikant. Zijn geluid wordt “warm, maar altijd kleurrijk” genoemd. Hij speelt en omarmt een breed scala aan muziekstijlen.

Bruno is vorige jaar afgestudeerd voor de Bachelor of Music, als student van Andreas van Zoelen aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Daar volgt hij momenteel de opleiding Master of Music. Tegelijkertijd is hij een actieve solist en kamermuziekspeler, die continu op zoek is naar nieuwe muziek en manieren om de mogelijkheden van zijn instrument uit te breiden. In de afgelopen jaren heeft hij de premières gespeeld van composities van Ryo Noda en Giorgio Colombo Taccani.

Bruno heeft aanzienlijke ervaring binnen orkesten. Als zeer jonge muzikant groeide hij op als leerling van Elisa Arias en lid van het Saxofoon Orkest van Redondela. In Nederland heeft hij zich gevestigd als een vaste medewerker van concoursen, opnames en tournees met harmonie- en fanfareorkesten zoals het NJFO (Nationaal Jeugd Fanfare Orkest), en trad hij op als solist met zowel harmonie- als symfonieorkesten. Hij is lid van de Fontys Big Band en heeft deelgenomen aan projecten met onder andere de Metropole Orkest Academy.

Daarnaast heeft Bruno zijn muzikale opleiding verder verbreed door masterclasses te volgen bij musici als Jean Pennings, Martien Maas, Harry White, Ryo Noda, Claude Delangle, Arno Bornkamp, het Ràscher Saxophone Quartet en het Berlage Saxophone Quartet. Hij is een gepassioneerd docent, geeft les in zijn thuisland en verdiept zich in het Nederlandse muziekonderwijssysteem.

Niels de Klerk

Niels de Klerk (1997) is een organist die een carrière in meerdere disciplines tegelijkertijd nastreeft. Enerzijds is hij actief op vele vlakken in de muzikale wereld en studeert hij in de Master of Music van het Fontys Conservatorium in Tilburg, anderzijds voltooide hij eind 2020 de Master Economics van de Tilburg University. Juist op het snijvlak van disciplines ontstaan wat hem betreft de beste nieuwe inzichten.
In de muziek is hij vooral actief als organist. Verder vormt hij een duo met saxofonist Bruno Alonso, met wie hij onverwachte keuzes qua repertoire niet schuwt. Ook barok- en renaissance repertoire kan uitstekend samen klinken op deze instrumenten. Niels is hoofdorganist van de Ontmoetingskerk in Sleeuwijk, en van het monumentale Strümphler-orgel (1791) in Lexmond.
Hoofdvak orgel studeerde hij  bij Ruud Huijbregts, maar hij kreeg ook regelmatig lessen bij andere musici. Verder volgde hij masterclasses bij meerdere gerenommeerde organisten. Als bijvakken studeerde hij piano, klavecimbel en koordirectie. Verder verdiepte hij zich in het bespelen van het Franse drukwindharmonium. Hij voerde bijvoorbeeld onder meer de Chichester Psalms van Leonard Bernstein en de Petite messe solennelle van Gioachino Rossini uit. Niels studeerde kerkmuziek aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam. In deze studie ontwikkelde hij een grote voorliefde voor de Anglicaanse kerkmuziek, hetgeen zich uit in het regelmatg  begeleiden van Evensongs.In zijn studies economie en bedrijfseconomie zocht hij altijd de verbinding met de culturele sector. Zijn bachelorscriptie was een statistisch onderzoek naar de arbeidsmarkt voor componisten in de barok. In de masterscriptie vormden de loonkosten binnen moderne symfonieorkesten het onderwerp van studie. 

Programma

J. S. Bach – Prelude in A, BWV 543
Uit Cantata “Geist und Seele wird verwirret”, BWV 35 – J. S. Bach
–       IV. Aria “Gott hat alles wohlgemacht”
–       V. Sinfonia
–       VII. Aria “Ich wünsche nur”

J. S. Bach – Flute Partita in A minor, BWV 1013, I. Allemande

C. Huygens – Uit Pathodia Sacra et Profana
“Laetatus sum”
“De profundis”

G.P. Telemann – Oboe Sonata, TWV 41:a3
I. Siciliana
II. Spiritoso
III. Andante
IV. Vivace

J. S. Bach – Fugue in A, BWV 543