Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open Monumentendag – Nationale Orgeldag

12 september 2020 @ 11:00 17:00

Met korte orgelconcertjes door Klaas Stok en Marcus Bergink op het Baderorgel

Kerk open vanaf 11:00 uur
Toegang € 2,50

Marcus Bergink

Marcus Bergink (1965), studeerde voor het diploma docerend musicus aan het Twents Conservatorium en aan het Stedelijk Conservatorium te Arnhem, respectievelijk bij Willem Mesdag en Theo Jellema. Na het succesvolle eindexamen in 1992 vervolgde hij zijn opleiding aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij dr. Hans van Nieuwkoop. In 1994 behaalde hij daar zijn diploma uitvoerend musicus.

Sinds 2004 is hij als kerkmusicus & organist werkzaam in de Sint Martinuskerk te Arnhem, alwaar hij het gerestaureerde Gradussen-orgel uit 1890 bespeelt.

In 2013 richtte hij vrouwenkleinkoor  ‘Capella Eusebiana’ op. Dit koor werkt maandelijks mee aan de eucharistieviering in de Sint Martinus.Verder is hij werkzaam als free-lance organist in het grensgebied tussen Emmerich en Kleve (D).

Klaas Stok

Klaas Stok won als organist vele prijzen en gaf concerten in binnen- en buitenland. Hij is stadsorganist van Zutphen, waar hij het beroemde Baderorgel bespeelt. Hij is artistiek verantwoordelijk voor de concertserie van de Stichting Henrick Bader Orgel. Hij speelde en dirigeerde vele concerten voor deze stichting en bracht een CD met o.a. de Schübler Choräle van J.S. Bach uit.

Als dirigent is hij werkzaam bij verschillende professionele koren. Hij was jarenlang als koorleider verbonden aan het Nederlands Kamerkoor. Hij dirigeerde vele concertseries met koormuziek vanaf de zestiende tot de eenentwintigste eeuw, waaronder wereldpremières van Kancheli en Kagel. Van 2015 tot 2020 was hij als koorleider verbonden aan het Groot Omroepkoor en sinds 2018 is hij chef-dirigent van het NDR Chor in Hamburg. Hij programmeert daar een eigen serie, deels in de Elbphilharmonie in Hamburg, met zowel a capella-concerten als werken met orkest. Ook maakt hij opnames voor radio en CD.

Klaas Stok was regelmatig te gast bij andere professionele koren, zoals het Iers Nationaal Kamerkoor, het Vlaams Radiokoor, Cappella Amsterdam, het SWR-vocaal Ensemble, Chorwerk Ruhr en het koor van de Bayerische Rundfunk te München. Daarnaast is hij docent koordirectie aan het ArtEZ-conservatorium te Zwolle.