Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Sweelinck Festival 2021 – Cantiones Sacrae Sweelinck

NDR Vocaal Ensemble o.l.v. Klaas Stok

23 oktober 2021 @ 20:00 21:30

Van 19:15-19:30 eindpresentatie cursisten Koorworkshop Sweelinck
Aanvang concert: 20:00u
Toegang: € 15,-

Sweelinck schreef een enorme hoeveelheid koormuziek. Bijzonder daarbij is dat hij als eerste componist “oecumenisch” was. Hij schreef muziek voor zowel de Protestante, Rooms Katholieke als de Lutherse traditie. De Cantiones Sacrae zijn een staalkaart van motetten die door heel Europa gebruikt konden worden, zowel voor de Lutherse als de katholieke traditie. Maar ook de (Hamburgse) leerlingen van Sweelinck schreven vocale muziek. 
Het NDR Vocaal Ensemble Hamburg zal werken van Sweelinck en zijn leerlingen uitvoeren, waaronder motetten van Samuel Scheidt en Paul Siefert. 
Het NDR Vocaal Ensemble Hamburg is het professionele koor van deze stad. Het is gespecialiseerd in repertoire van renaissance tot aan hedendaagse muziek. Met tal van afwisselende programma’s treedt het koor regelmatig op in de Elbphilharmonie en in kerken en concertzalen in  Noord-Duitsland en daarbuiten. Ook worden vele cd’s en andere opnames gemaakt voor radio en tv. Klaas Stok is sinds 2018 de chef-dirigent van dit koor.

NDR Vocaal Ensemble Hamburg

Programma
Koorwerken van J. P. Sweelinck en zijn leerlingen

JAN PIETERSZOON SWEELINCK
– Magnificat
– De profundis
SAMUEL SCHEIDT
Angelus ad pastores ait
PAUL SIEFERT
Psalm 128
JAN PIETERSZOON SWEELINCK
– Pseaume 42
– Canticum Nuptiale: Sponse musarum genus
JACOB PRAETORIUS II
– Sponse musarum
– Forti animo esto
PAUL SIEFERT
Psalm 33
JAN PIETERSZOON SWEELINCK
Pseaume 150

€15

Let op: voor dit concert heeft u een coronatoegangsbewijs nodig via de CoronaCheck app of op papier. Meer informatie over hoe u dit regelt vindt u op deze website-pagina van de Rijksoverheid.