Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Sweelinck Festival 2021 – Cantiones Sacrae Sweelinck

NDR Vocaal Ensemble o.l.v. Klaas Stok

23 oktober 2021 @ 20:00 21:30

Aanvang: 20:00u
Toegang: € 15,-

Sweelinck schreef een enorme hoeveelheid koormuziek. Bijzonder daarbij is dat hij als eerste componist “oecumenisch” was. Hij schreef muziek voor zowel de Protestante, Rooms Katholieke als de Lutherse traditie. De Cantiones Sacrae zijn een staalkaart van motetten die door heel Europa gebruikt konden worden, zowel voor de Lutherse als de katholieke traditie. Maar ook de (Hamburgse) leerlingen van Sweelinck schreven vocale muziek. 
Het NDR Vocaal Ensemble Hamburg zal werken van Sweelinck en zijn leerlingen uitvoeren, waaronder motetten van Samuel Scheidt en Paul Siefert. 
Het NDR Vocaal Ensemble Hamburg is het professionele koor van deze stad. Het is gespecialiseerd in repertoire van renaissance tot aan hedendaagse muziek. Met tal van afwisselende programma’s treedt het koor regelmatig op in de Elbphilharmonie en in kerken en concertzalen in  Noord-Duitsland en daarbuiten. Ook worden vele cd’s en andere opnames gemaakt voor radio en tv. Klaas Stok is sinds 2018 de chef-dirigent van dit koor.

NDR Vocaal Ensemble Hamburg

€15