Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Sweelinckconcert

25 september 2020 @ 20:00 21:30


Klaas Stok, Baderorgel en het Nieuw Vocaal Sweelinck Ensemble
Presentatie van de nieuwe Sweelinck CD. De CD is bij deze presentatie te koop voor de introductieprijs van € 12,50 (normale prijs € 15 te koop in de webshop)

Aanvang: 20:00 uur
Toegang: € 20,- (Reserveren vooraf is noodzakelijk)

Klaas Stok

Als organist won Klaas Stok hij vele prijzen en gaf concer- ten in binnen- en buitenland. Hij is stadsorganist van Zutphen, waar hij het beroemde Baderorgel bespeelt. Hij is artistiek verantwoordelijk voor de concertserie van de Stichting Henrick Bader Orgel. Hij speelde en dirigeerde vele concerten voor deze stichting en bracht een CD met o.a. de Schübler Choräle van J.S. Bach uit.

Als dirigent is hij werkzaam bij verschillende professionele koren. Hij was jarenlang als koorleider verbonden aan het Nederlands Kamerkoor. Hij dirigeerde vele concertseries met koormuziek vanaf de zestiende tot de eenentwintigste eeuw, waaronder wereldpremières van Kancheli en Kagel. Van 2015 tot 2020 was hij als koorleider verbonden aan het Groot Omroepkoor en sinds 2018 is hij chef-dirigent van het NDR Chor in Hamburg. Hij programmeert daar een eigen serie, deels in de Elbphilharmonie in Hamburg, met zowel a capella-concerten als werken met orkest. Ook maakt hij opnames voor radio en CD.

Klaas Stok was regelmatig te gast bij andere professionele koren, zoals het Iers Nationaal Kamerkoor, het Vlaams Radiokoor, Cappella Amster- dam, het SWR-vocaal Ensemble, Chorwerk Ruhr en het koor van de Bayerische Rundfunk te München. Daarnaast is hij docent koordirectie aan het ArtEZ-conservatorium te Zwolle.

Nieuw Vocaal Sweelinck Ensemble

Sinds juli 2018 heeft Klaas Stok onder de naam “Nieuw Vocaal Ensemble” een nieuw initiatief ontwikkeld. Hij gaf sindsdien enkele concerten met dit koor, waaronder de Matthäus Passion van Bach, de Sieben Worte van Haydn, en een programma met muziek voor koor en orgel van o.a. Britten en Kodaly. Speciaal voor de presentatie van de nieuwe Sweelinck-cd is een vocaal ensemble samengesteld van vijf professionele solisten. Zij allen zingen regelmatig in professionele koren zoals het Groot Omroepkoor, Cappella Amsterdam, het NDR-koor, en Chorwerk Ruhr. 

Uitvoerenden van het Nieuw Vocaal Sweelinck Ensemble

Elma Dekker – sopraan
Tineke Roseboom – sopraan
Roelien van Wageningen – alt
Gerben Houba – tenor
Joep van Geffen – bas
Klaas Stok – orgel en muzikale leiding

Programma:

 1. Toccata a2 (orgel)
 2. Allein Gott in der Höh’ sei Ehr (orgel)
 3. Canon: Miserere mei (koor)
 4. Huwelijksmotet: Felix auspiciis dies (koor)
 5. Puer nobis nascitur (orgel)
 6. Bouche de Coral (Joachim van den Hove/J.P. Sweelinck, zangers en orgel)
 7. Est-ce Mars (orgel)
 8. Uit Pseaumes de David:Pseaume 116, J’ayme mon Dieu
  Pseaume 8, O nostre Dieu
  Pseaume 72, Tes jugements, Dieu
 9. 9.Psalm 36, Des boosdoenders wille seer quaet (orgel)
 10. Uit Chansons a cinc parties: Quand je voy ma Maitresse (koor)
 11. Madrigal: Tu as tout seul (koor)
€20