Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wandelconcert

juli 28 @ 15:30 17:30

Elske te Lindert, orgels en Frans Haagen, beiaard

 
Aanvang 15.30 uur St. Janskerk, Nieuwstadskerksteeg 
16.00 uur Lutherse Kerk, Beukerstraat 
16.30 uur beiaard (vanaf het Wöhrmannhofje)
17.00 uur Walburgiskerk

Deelname is vrij, na afloop collecte in de kerk

Elske te Lindert (1980), sopraan en organist, studeerde orgel bij Gijs van Schoonhoven en Cor Ardesch en zang bij Maarten Koningsberger. 
Ze laat zich nog altijd coachen door Cor Ardesch. Als solist of begeleider is zij regelmatig te horen in binnen- en buitenland. Ze maakte verschillende opnames voor de Nederlandse Bachvereniging, voor hun website allofbach.com.
Als zangeres heeft ze een brede concertpraktijk. Ze volgde masterclasses bij onder andere Margreet Honig en Paul Triepels en heeft momenteel les van Johannette Zomer. Ze trad al op als solist bij verschillende grote orkesten, waaronder Het Orkest van het Oosten, het Sint Petersburg Kamerorkest en Philharmonie Zuidnederland. Als sopraan maakt ze deel uit van het ensemble Il Canto di Rame. (www.ilcantodirame.eu)
Als sopraan werkt ze regelmatig voor Consensus Vocalis en voor de Nederlandse Reisopera. Ook maakt ze theater.
Elske is cantor-organist in de Catharinakerk te Doetinchem en cantor in Dinxperlo. Ze is dirigent van het Deventer Vocaal Ensemble en van Vrouwenkoor Musica. Sinds 2003 is ze eindverantwoordelijke voor de studiedagen voor Liturgie en Kerkmuziek te Hoeven.
In 2018 is Elske benoemd tot stadsorganist van Doetinchem.
In 2019 begint ze met een tweejarige master koordirectie bij Ludo Claesen aan Conservatorium Maastricht. (www.elsketelindert.nl)

Frans Haagen, beiaard

De beiaard wordt tijdens dit wandelconcert bespeeld door Frans Haagen. Hij is de 22e, door het stadsbestuur aangestelde beiaardier van Zutphen. Iedere donderdagse marktdag beklimt de stadsbeiaardier de Wijnhuistoren en bespeelt hij het carillon. Hij programmeert ook de melodieën voor de klokkenspelcomputer. Frans Haagen studeerde aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort bij Bernard Winsemius en Arie Abbenes en behaalde daar het diploma Uitvoerend Musicus. 

Programma

St. Janskerk:
Praeludium in C-durD. – Buxtehude (1637-1707)
uit: Triosonate 2 in c-moll: J.S. Bach (1685-1750)
Deel 2, Largo
Allein Gott in der Höh sei Ehr – J. Pachelbel (1653-1706)

Lutherse kerk:
Allein Gott in der Höh sei Ehr – J. Pachelbel
Fantasia in C – G.F. Händel (1685-1759)
Fantasia in a-moll – G.F. Händel
Fantasia in C – G.F. Händel

Walburgiskerk:
Allein Gott in der Höh sei Ehr – J.S. Bach
Praeludium en fuga in C-dur – J.L. Krebs (1713-1780)