Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Angels & Demons

1e concert van 19:00 uur UITVERKOCHT!!
2e concert van 20:30 uur UITVERKOCHT!!

3 juli 2020 @ 20:30 21:30


Wishful Singing, zang en Hayo Boerema, Baderorgel

Van engelenzang tot heavy metal, van schitterende engelenzang tot duistere orgelklanken: het komt allemaal voorbij in Angels & Demons door a capella kwintet Wishful Singing en organist Hayo Boerema.
Wishful Singing zingt een sprankelende bewerking van het werk Angeli van Joey Roukens. Daarnaast laat het ensemble eeuwenoude gregoriaanse melodieën van Hildegard von Bingen horen, waarin de Duivel een onschuldige ziel probeert te verleiden. Maar ook het meest lieflijke deel uit het tijdloze Requiem van Fauré komt voorbij en muziek van Leonard Cohen, The Beatles en… Rammstein! Orgelimprovisaties van Hayo Boerema, prijswinnaar van diverse improvisatie- en orgelconcoursen, verbinden de verschillende composities met elkaar. 

Aanvang: 19:00 en 20:30 uur
Toegang: € 20,-

Wishful Singing

Wishful Singing
Vijf zangeressen, die méér willen dan alleen muziek maken. De concerten van Wishful Singing zijn een combinatie van a cappella zang, een overtuigend verhaal én een theatrale uitvoering op het allerhoogste niveau. 
Wishful Singing treedt op in Nederland, Europa, Azië en Amerika. Het ensemble zingt op bijzondere plekken: van een feestelijk nieuwjaarsconcert in het Concertgebouw tot een verstild concert in een intieme kerk en van een open plek in het bos tot de televisiestudio van De Wereld Draait Door. Ook zingt het ensemble op muziekfestivals over de hele wereld (o.a. Japan, Estland, Wonderfeel). Het omvangrijke repertoire loopt uiteen van gregoriaans, werken uit de renaissance en de barok tot volksmuziek, close harmony en hedendaagse muziek. Wishful Singing wil met haar muziek stem en betekenis geven aan wat haar beweegt en inspireert. Het ensemble maakt daarbij gebruik van de unieke kracht van vocale muziek, waarin poëzie en compositie een bijzondere verbintenis aangaan. Wishful Singing wil haar publiek betoveren, ontroeren en verrassen met het verhaal dat ze via de muziek vertelt. Maar bovenal willen de zangeressen hun luisteraars inspireren om even stil te staan en zich via de muziek te verbinden met het huidige moment. Met vijf stemmen creëert Wishful Singing een bijzondere intimiteit die hier als vanzelf toe uitnodigt. 

Bezetting 
Anne-ChristineWemekamp – eerste sopraan
Maria Goetze – tweede sopraan
Marjolein Verburg – mezzosopraan
Janneke Vis – eerste alt
Marjolein Stots – tweede alt

Hayo Boerema

Hayo Boerema organist & componist
Het orgel toegankelijk maken voor een breed publiek, dat is wat Hayo Boerema al twintig jaar inspireert als organist, docent en componist. Met zijn interpretaties zoekt hij naar contrasten en extremen in de composities van zowel gevestigde als hedendaagse componisten om daarmee de traditionele muziekliefhebber en de meer experimentele muziekliefhebber te boeien. Zijn repertoire reikt van Sweelinck tot hedendaagse muziek met veel ruimte voor Bach, Messiaen en de Franse muziek uit de 20e eeuw. Hayo is niet alleen werkzaam als solist, maar werkt ook regelmatig samen met koren en instrumentale ensembles.
In de zoektocht naar nieuwe wegen en vormen vergroot hij de aantrekkingskracht van het orgel. Zijn cross-over samenwerkingen met andere kunstenaars die ook durven te experimenteren leidde de afgelopen jaren tot interessante projecten met jazzmusici, schilders, zangers, gitaristen, slagwerkers, schrijvers en projectiekunstenaars.