Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Marktconcert

27 juni 2020 @ 16:00 16:45


Duo The POSS: Iris Gruber, saxofoon en Elske te Lindert, Baderorgel

Aanvang: 16 uur (bij veel belangstelling herhaling concert om 17:15 uur)
Toegang: € 10,- (Reserveren vooraf is noodzakelijk)

Elske te Lindert

Elske te Lindert (1980, dirigent, sopraan en organist) studeerde orgel bij Gijs van Schoonhoven en Cor Ardesch en zang bij Maarten Koningsberger. Als solist of begeleider is zij regelmatig te horen in binnen- en buitenland. Ze maakte verschillende opnames voor de Nederlandse Bachvereniging, voor hun website allofbach.com. In 2020 zal haar eerste orgel-CD uitkomen, met muziek van Bach op het Flentrop-orgel in de Catharinakerk in Doetinchem. 
Als zangeres heeft ze een brede concertpraktijk. Ze volgde masterclasses bij onder andere Margreet Honig en Paul Triepels en volgde lessen bij Johannette Zomer. Ze trad al op als solist bij verschillende grote orkesten, waaronder Het Orkest van het Oosten, het Sint Petersburg Kamerorkest en Philharmonie Zuidnederland. Als sopraan maakt ze deel uit van het ensemble Il Canto di Rame. (www.ilcantodirame.eu). Als sopraan werkt ze regelmatig voor Consensus Vocalis en voor de Nederlandse Reisopera. Ook maakt ze theater.

Elske is cantor-organist in de Catharinakerk te Doetinchem. Ze is dirigent van het Deventer Vocaal Ensemble en van Vrouwenkoor Musica. Sinds 2003 is ze eindverantwoordelijke voor de studiedagen voor Liturgie en Kerkmuziek te Hoeven. In 2018 is Elske benoemd tot stadsorganist van Doetinchem.
In 2019 is ze begonnen met een tweejarige master koordirectie bij Ludo Claesen aan Conservatorium Maastricht.
(www.elsketelindert.nl)

Iris Gruber

Iris Gruber (1985) is een Oostenrijkse saxofonist. Op haar elfde begon ze met klarinet spelen en kort daarna kwam daar ook de saxofoon bij. Ze groeide op met de typische Oostenrijkse volksmuziek en al op jonge leeftijd ontdekte ze haar voorliefde voor jazz en klassieke muziek. Ze studeerde klassiek saxofoon van 2005 tot 2011 in Wenen bij Christian Maurer en specialiseerde zich daarnaast in jazz bij Wolfgang Puschnig. Via een internationalisering kwam ze terecht op het ArtEZ conservatorium in Enschede waar ze als masterstudent studeerde bij Johan van der Linden. Tijdens deze studie hield ze zich niet alleen met originele saxofoonmuziek bezig, maar is ze ook op zoek gegaan naar andere mogelijkheden in ander repertoire, instrumentatie en kunstvormen. In 2013 behaalde ze haar masterdiploma en momenteel werkt ze als ensemblespeler, solist en docent. Als docent is ze verbonden aan de muziekschool van Gronau. Ze volgde masterclasses bij een groot aantal gerenommeerde saxofonisten en gaf concerten in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Slovenië en Letland. Als musicus richt ze zich op de traditionele muziek, maar gaat ze ook het experiment en de improvisatie niet uit de weg. Ze is lid van Il Canto di Rame en van het saxofoonkwartet Quatre Femmes en werkt projectmatig met verschillende andere musici samen.

PROGRAMMA

Hildegard von Bingen (1098-1179) – Ave Generosa
D. Buxtehude (1637-1707) – Passacaglia in d-moll
G. Ph. Telemann (1681-1767) – Sonate in c-moll
(Siciliana-Spirituoso-Andante-Vivace)
J.S. Bach (1685-1750) – Erbarm dich, o Herre Gott
C. Franck (1822-1890) – Prélude, Fugue et Variation
Piet Post (1919-1979) – Merck toch hoe sterck
Otto M. Schwarz (*1967) – Andante Cantabile

€10