Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Het jaarlijkse Bachconcert

september 8 @ 16:30 18:00

Klaas Stok, Baderorgel

Toegang vrij, collecte bij de uitgang

Klaas Stok is titulair organist van de Walburgiskerk.
Hij won verschillende hoofdprijzen op verschillende nationale en internationale improvisatie en interpretatieconcoursen.
Zo was hij 1e prijswinnaar van het orgelconcours te Leens en van het internationale Dollardfestival, won hij het improvisatieconcours te Bolsward en te Neurenberg (Johann Pachelbelpreis) en was hij finalist van het Schnitgerconcours en van het improvisatieconcours te Haarlem. 

Hij maakte opnames voor radio, televisie en CD, onder meer met orgelopnames in Tsjechië. Als concerterend organist gaf hij concerten in binnen- en buitenland, onder meer in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland.

Klaas Stok zet de al meer dan 45 jaar bestaande traditie van het jaarlijkse Bachconcert op het Baderorgel met dit concert voort.

Klaas Stok

Programma

1. Toccata in F-dur, BWV 540
2. Schübler-Choräle deel 1:
– Wachet auf, ruft uns die Stimme, BWV 645
– Wo soll ich fliehen hin (oder: Auf meinen lieben Gott), BWV 646
– Wer nur den lieben Gott lässt walten, BWV 647
3a. Präludium in d, BWV 539
3b. Largo uit de vioolsonate nr 3, BWV 1005
3c. Fuga in d (“vioolfuga”), BWV 539
4. Schübler-Choräle deel 2:
– Meine Seele erhebet den Herren, BWV 648
– Ach bleib bei uns, Herr Jesu Christ, BWV 649
– Kommst du nun, Jesu, vom Himmel herunter, BWV 650
5. Fuga in F-dur, BWV 540

Schüblerkoralen is de naam die gewoonlijk wordt gegeven aan de “Sechs Chorale von verschiedener Art “(zes verschillende soorten koralen) BWV 645 – 650 gecomponeerd door Johann Sebastian Bach voor orgel en door hem gepubliceerd rond 1748. De bijnaam van de koralen komt van de graveur en uitgever Johann Gregor Schübler, genoemd op het titelblad.

In 2006 is er in  van Klaas stok een CD verschenen van de Schübler Choräle. Hij bespeelt daarop het Baderorgel van de Walburgiskerk. De CD is te bestellen via www.baderorgel.nl   en is ook verkrijgbaar in de Walburgiskerk.