Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Marktconcert

september 7 @ 12:00 13:00

Kirstin Gramlich, Baderorgel

Aanvang: 12:00 uur
Toegang vrij, collecte bij de uitgang.

Kirstin Gramlich

Kirstin Gramlich studeerde Kirchenmusik aan de Hochschule für Musik in Keulen. In 2001 kwam zij naar Nederland voor een Masteropleiding Orgel aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Haar hoofdvakdocent was Jos van der Kooy. Deze studie rondde zij in 2004 met lof van de jury af. Sindsdien heeft zij een internationale concertpraktijk opgebouwd. Kirstin Gramlich werd in september 2013 benoemd als cantor-organist van de Grote of Lebuïnuskerk in Deventer. De muziek van Jan Pieterszoon Sweelinck, J.S. Bach, Max Reger en hedendaagse muziek nemen op dit moment een prominente plek in haar werkzaamheden en interesse in.

Voor haar bijzondere bijdrage aan de ontwikkeling van de hedendaagse orgelmuziek werd ze genomineerd voor de Sweelinck-Mullerprijs 2009. Met haar improvisatie-ensemble ComputerAidedBreathing maakte ze de muziek voor de documentaire “Reformation” van Jeanette Groenendaal, te zien op het IDFA in 2012.

Sinds haar aantreden als cantor-organist aan de Lebuinuskerk zet Kirstin Gramlich zich ervoor in om het orgel en de orgelmuziek ook bij een jong publiek bekend te maken. Samen met acteur Frank Groothof speelt ze de familievoorstelling “De Tovenaarsleerling”.

Kirstin Gramlich studeerde ook koordirectie aan het Conservatorium van Amsterdam, bij Jos Vermunt en Jos van Veldhoven.

Programma

Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621) – Ballo del Granduca

Daan Manneke (*1939) – Aleer het licht ten avond raakt

Louis Vierne (1870-1937) – Hymne au Soleil uit op. 53

Max Reger (1873-1916) – Choralfantasie und Fuge über den Choral “Wachet auf, ruft uns die Stimme”op. 52