Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Jazz Orgelconcert

27 oktober 2019 @ 20:00 22:00

Bert van den Brink in samenwerking met het Jazzfestival Concert

Toegang € 15

Bert van den Brink (1958) kreeg zijn eerste pianoles toen hij vijf jaar oud was. In 1976 begon Bert met zijn opleiding tot klassiek pianist aan het Utrechts Conservatorium bij Herman Uhlhorn. In 1982 studeerde hij cum laude af.
Nog in datzelfde jaar werd Bert docent piano lichte muziek aan het Utrechts Conservatorium. Hij improviseerde al van jongs af aan op piano en orgel en is op dat gebied autodidact. In de eerste periode na de studie heeft Bert regelmatig klassieke concerten gegeven, later kwam het accent meer bij de geïmproviseerde muziek te liggen. In 2007 kreeg Bert van den Brink de VPRO/BOY EDGARPRIJS.
Bert is veelvuldig te beluisteren als pianist, organist en accordeonist. Hij speelde en speelt met musici als Toots Thielemans, Chet Baker, Eric Vloeimans, Louis van Dijk en Denise Jannah. Uniek is de cd “BLOWING” (2013): jazz & pop op het kerkorgel. Bert is ook actief als arrangeur/producent. Het Metropole Orkest, het Nederlands Blazers Ensemble, Paul de Leeuw, Denise Jannah en anderen spelen arrangementen en bewerkingen van hem. Een van de hoogtepunten is de bewerking van de opera Porgy & Bess uitgevoerd door de Houdini’s en Nieuw Sinfonietta Amsterdam.

Bert van den Brink

Programma: BLOWING

1 Reach out I’ll be there – The Four Tops
2 Blackbird singing in the black of night – The Beatles
3 Improvisatie – Bert van den Brink
4 Triosonate nr. 1 BWV 525 – Johann Sebastian Bach
5 Medley Duke Ellington – Bert van den Brink
6 Happy together – The Turtles