Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wandelconcert

juni 30 @ 15:30 17:30

met Wim Ruessink, orgels en Frans Haagen, beiaard

Het wandelconcert  begint om 15:30 uur en alle drie de kerken van Zutphen met een bijzonder orgel worden aangedaan en natuurlijk is ook het carillon van de Wijnhuistoren te beluisteren. De start vindt plaats in de Sint Janskerk, Nieuwstadskerksteeg om 15:30 uur. Om 16:00 uur is het vervolg in de Lutherse Kerk, Beukerstraat, waarna weer een half uur later de beiaard te beluisteren is in de Wöhrmannhof. Om 17:00 uur wordt het concert afgesloten in de Walburgiskerk.

Toegang vrij, collecte bij de uitgang.

De orgels worden bespeeld door  Wim Ruessink (1965). Hij studeerde aan het Twents Conservatorium en is als cantor-organist verbonden aan de Protestantse Gemeente te Winterswijk. Hij is ook jazzmusicus, beiaardier, dirigent en componist.

Wim Ruessink, organist

 

De beiaard wordt tijdens dit wandelconcert bespeeld door Frans Haagen. Hij is de 22e, door het stadsbestuur aangestelde beiaardier van Zutphen. Iedere donderdagse marktdag beklimt de stadsbeiaardier de Wijnhuistoren en bespeelt hij het carillon. Hij programmeert ook de melodieën voor de klokkenspelcomputer. Frans Haagen studeerde aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort bij Bernard Winsemius en Arie Abbenes en behaalde daar het diploma Uitvoerend Musicus. 

Frans Haagen, beiaardier