Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Marktconcert

juli 15 @ 17:00 17:45

Leendert Verduijn, orgel.

Aanvang: 17:00 uur
Toegang: vrije gift bij de uitgang

Leendert Verduijn (*1996) is concertorganist, kerkorganist en muziekdocent. Als interim-organist is hij verbonden aan de Sint Maartenskerk in Zaltbommel en tevens is hij organist in de Hervormde Gemeente van Oudewater-Hekendorp.

Leendert voltooide zijn conservatoriumopleiding in Rotterdam waar hij studeerde bij Bas de Vroome, Aart Bergwerff en Hayo Boerema. Tijdens zijn masterstudie studeerde hij bij Ben van Oosten en Zuzana Ferjenčíková. Leendert rondde eveneens de studies kerkmuziek en docent muziek af. Momenteel studeert hij aan het Utrechts Conservatorium bij Reitze Smits.

Leendert Verduijn

Leendert is prijswinnaar op meerdere concoursen. In 2017 won hij het 25e en laatste Govert van Wijnconcours Maassluis alsmede de 3e prijs op het eerste nationale Ambitus Orgelconcours. Hij was in 2022 winnaar van de International Martini Organ Competition Groningen, behaalde een derde prijs op het 1er Internationaler Feith Orgelwettbewerb in Blieskastel (D) en won de tweede prijs en de publieksprijs op het Internationale Cesar Franck Concours in Haarlem. Meer informatie: www.leendertverduijn.nl

De concerten van Stichting Henrick Baderorgel worden mogelijk gemaakt door donateurs, sponsoren, Fonds Podiumkunsten en de Gemeente Zutphen.

Programma

Johann Sebastian Bach (1685-1750)

Koralen

  • Fantasie Komm Heiliger Geist (BWV  651)
  • An Wasserflüssen Babylon (BWV 653)
  • Valet will ich dir geben (BWV 737)

Triosonate 6 in G (BWV 530)

Passacaglia in c (BWV 582)