Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Marktconcert

juli 22 @ 17:00 17:45


Sander van den Houten, orgel en Ab Weegenaar, fagot.

Aanvang: 17:00 uur
Toegang: vrije gift bij de uitgang

Sander van den Houten (1987) werd in april 2017 benoemd tot organist van de Evangelisch-Lutherse Kerk in Den Haag en werd daarmee vaste bespeler van het beroemde Bätz-orgel uit 1762.  In Kampen is hij titulair organist van de Burgwalkerk en de Broederkerk en tweede organist van de Bovenkerk.

Op zijn achtste begon hij met piano- en orgelstudie bij Paul Kieviet in Middelharnis. Hij deed mee aan concoursen en won prijzen op het jeugdsolistenconcours in Melissant, het ensembleconcours in Oude Tonge en het Buxtehudeconcours in Zierikzee. Sander volgde zijn bacheloropleiding tot organist aan het Rotterdams conservatorium bij Bas de Vroome. Ook volgde hij de studie kerkmuziek bij Hans van Gelder, Arie Hoek, Conny de Jong en Aart Bergwerff. 

In 2013 slaagde hij cum laude voor zijn masterdiploma orgel aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle bij Theo Jellema. Hij volgde masterclasses bij Willem Tanke, Harold Vogel, Jacques van Oortmerssen en Thomas Trotter. Voor meer info kijk op: ww.sandervandenhouten.nl 

Sander van den Houten
Ab Weegenaar

Ab Weegenaar is sinds 1995 organist van de Bovenkerk Kampen. Naast fagottist is hij dirigent van een viertal koren en geeft hij orgellessen aan bijna 50 leerlingen.

Hij studeerde fagot aan het Stedelijk Conservatorium in Groningen. In 1974 sloot hij deze studie af met een onderscheiding voor solospel. Aan hetzelfde conservatorium studeerde hij ook orgel en rondde deze studie af in 1980 als leerling van Wim van Beek.

Bij Kees van Eersel volgde hij lessen in het kerkelijk orgelspel en verkreeg te Utrecht zijn eerstegraads bevoegdheid als kerkmusicus. Medio 1995 volgde de aanstelling als hoofdorganist van de Bovenkerk te Kampen. In die functie is hij bespeler van het Hinsz-hoofdorgel en van het Reil-koororgel. In juni 2003 voltooide hij de opleiding Koordirectie bij de Hogeschool Gorinchem IDE. Op 29-09-2017 is Ab Weegenaar benoemd tot stadsorganist van Kampen.

De concerten van Stichting Henrick Baderorgel worden mogelijk gemaakt door donateurs, sponsoren, Fonds Podiumkunsten en de Gemeente Zutphen.

Programma

Het programma zal zo spoedig mogelijk bekend gemaakt worden.