Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Marktconcert

juli 29 @ 17:00 17:45

Hanneke Ramselaar, hobo en Wietse Meinardi, orgel

Aanvang: 17:00 uur
Toegang: vrije gift bij de uitgang

Hanneke Ramselaar studeerde hobo bij Han de Vries aan het Conservatorium van Amsterdam, met als specialisatie kamermuziek. Zij maakte toernees en opnamen met Orkater, Opera Trionfo, de musical “Joseph”, de band The Kik, het Noord Nederlands Orkest, het Orkest van het Oosten en talloze andere orkesten en ensembles. Sinds de oprichting is zij solohoboïst van het Noordpool Orkest. Het orkest begeleidde Glennis Grace, Paul van Vliet, Ellen ten Damme, Duncan Laurence, Waylon, Jett Rebel, de Ashton Brothers en vele andere artiesten. Zij speelden op Pinkpop en op het North Sea Jazz Festival en maakten de CD’s Radiohead, a Jazz Symphony, Vasalis en de binnenkort te verschijnen CD Peter Gabriel, a Jazz Rock Suite. Hanneke werkte als eerste hoboïst en althoboïst van het orkest van Cinema in Concert mee aan live uitvoeringen van de soundtrack van films als Love Actually, Home Alone, The Godfather, Gladiator, Pirates of the Caribbean en Symphony for Our World. Met u’d-speler Haytham Safia, cellist Eva van de Poll en percussionist Osama Mileegi vormt ze het Haytham Safia Qu4rtet, een cross-over van Midden-Oosterse, Soedanese en Westers klassieke muziek. Ze speelt hierin hobo en althobo en schrijft alle arrangementen.

Hanneke Ramselaar

Wietse Meinardi

Wietse Meinardi is hoofdorganist van de Adventskerk in Assen, waar hij ook vaste organist is bij de bekende kerkmuziekserie Musica Pro Deo. Ook is hij organist van De Bron en de Opstandingskerk in Assen. Tevens speelt hij basso continuo op kistorgel bij diverse ensembles en is hij vaste organist bij de Asser Bach Cantategroep.

Wietse geeft geregeld orgelconcerten. Hij programmeert vaak modernere muziek in afwisseling met muziek uit vorige eeuwen in toegankelijke programma’s, vaak rond een thema. Daarnaast is hij vaak te horen als begeleider van koren en solisten.

Hij maakte een solo Cd en werkte mee aan diverse andere Cd’s. Hij publiceert de laatste jaren geregeld concertopnames op Youtube. Hij was initiatiefnemer en organist van het muziektheaterprogramma Geachte Heer Bach, een stuk dat met succes in 35 kerken in heel Nederland werd uitgevoerd. Wietse bespeelt ook het drukwindharmonium en werkte inmiddels mee aan veel concerten. Hij speelde harmonium bij het Requiem van Simon Pluister, de Fryske Passy van Hoite Pruiksma en ook bij concerten met het Requiem van Fauré en de Petite Messe Solennelle van Rossini en diverse werken van Liszt.

De concerten van Stichting Henrick Baderorgel worden mogelijk gemaakt door donateurs, sponsoren, Fonds Podiumkunsten en de Gemeente Zutphen.

Programma

Het programma zal zo spoedig mogelijk bekend gemaakt worden.