Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Marktconcert (UITVERKOCHT)

6 juni 2020 @ 16:00 16:45


Roelien van Wageningen, sopraan en Klaas Stok, Baderorgel.
Muziek van J.S. Bach, M. Ravel, J. Alain, M. Duruflé en J. Langlais

Aanvang: 16:00 uur (Bij veel belangstelling herhaling concert om 17:30 uur)
Toegang: € 10,-

Roelien van Wageningen

De alt-mezzosopraan Roelien van Wageningen studeerde aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Ook volgde ze masterclasses bij Bernard Kruysen en Miranda van Kralingen. Roelien was als soliste te horen in oratoria en cantates, waaronder de Matthäus-Passion en de Johannes-Passion van J.S. Bach, de Mis in A van J.S. Bach, het Requiem van Mozart, de Petite Messe Solennelle van Rossini en het Requiem van Duruflé. Zij heeft een aantal liedrecitals gegeven waarin liederen zijn opgenomen uit verschillende periodes, van barok tot hedendaags repertoire. In Frankrijk zong ze in een vroege opera van Caccini. Roelien zingt tevens in verschillende ensembles en koren, zoals het koor van de Nederlandse Reisopera en het Groot Omroepkoor.

Klaas Stok

Klaas Stok is organist en dirigent. Als organist won hij vele prijzen en gaf concerten in binnen- en buitenland. Hij is stadsorganist van Zutphen, waar hij het beroemde Bader-orgel bespeelt. Klaas Stok is artistiek verantwoordelijk voor de concertserie van de Stichting Henrick Bader Orgel. Hij speelde en dirigeerde vele concerten voor deze stichting en bracht een CD met o.a. de Schübler-Chorãle van J.S. Bach uit. Dit jaar nog verschijnt een nieuwe CD met werken van J.P. Sweelinck gespeeld op het Henrick Baderorgel.

Als dirigent is hij werkzaam bij verschillende professionele koren. Hij was jarenlang als koorleider verbonden aan het Nederlands Kamerkoor. Hij dirigeerde vele concertseries met koormuziek vanaf de zestiende tot de eenentwintigste eeuw, waaronder wereldpremières van Kancheli en Kagel.
SInds 2015 is hij als koorleider verbonden aan het Groot Omroepkoor en sinds 2018 is hij chef-dirigent van het NDR-koor in Hamburg. Hij programmeert daar een eigen serie, deels in de Elbphilharmonie in Hamburg, met zowel a capella-concerten als werken met orkest.  Ook maakt hij opnames voor radio en CD. Klaas Stok was regelmatig te gast bij andere professionele koren, zoals het Iers Nationaal Kamerkoor, het Vlaams Radiokoor, Cappella Amsterdam, het SWR-vocaal Ensemble, Chorwerk Ruhr en het koor van de Bayerische Rundfunk te München. Daarnaast is hij docent koordirectie aan het ArtEZ-conservatorium te Zwolle.

PROGRAMMA
1. J.S. Bach (1685-1750) – Präludium et Fuga in G-dur, BWV 541
2. J.S. Bach – Uit Cantate BWV 30: recitatief en aria
“Kommt, ihr angefocht’nen Sünder”
3. J. Alain (1911-1940) – MonodieM. Ravel (1875-1937) – Kaddisch
4. J. Alain – 2e FantaisieM. Duruflé (1902-1986) – uit het Requiem: Pie Jesu
5. J. Langlais (1907-1991) – Pasticcio

€10