Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Marktconcert

13 juni 2020 @ 16:00 16:45


Piertje Feenstra, trompet en Gerrit Hoving, Baderorgel
Muziek van Georg Friedrich Händel, Georges Delerue en John Stanley

Aanvang: 16 uur (bij voldoende belangstelling herhaling concert om 17:15 uur)
Toegang: € 10,- ( max. 30 plaatsen, reserveren vooraf is noodzakelijk)

Piertje Feenstra

Piertje Feenstra begon haar studie aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen bij Auke van der Merk. Ze vervolgde haar studie aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel bij Manu Mellaerts. Gelijktijdig studeerde ze ook twee jaar baroktrompet bij Niranjan Wijewickrema. Ze volgde masterclasses bij o.a. James Watson (GB), Peter Masseurs (NL), Malte Burba (DE), Wiff Russ (USA), Jose Chafer (ES) en Marco Blaauw (NL). Tijdens haar studie maakte Piertje deel uit van het Nederlands Studenten Orkest, het Nationaal Jeugdorkest en Eurobrass. Sinds haar studietijd remplaçeert Piertje in binnen- en buitenland in o.a. het Concertgebouworkest, Radio Filharmonisch Orkest, Het Gelders Orkest, philharmonie zuidnederland, Noord Nederlands Orkest, De Munt (BE), Sinfonieorchester Aachen (DE). Sinds 2010 is Piertje als trompettiste in vaste dienst bij het Orkest van het Oosten, wat recentelijk overgegaan is naar Phion, orkest van Gelderland en Overijssel. Ze speelt daarnaast graag kamermuziek in o.a. het Trompetkwartet C4. Ook speelt ze regelmatig concerten samen met organist Wietse Meinardi. Piertje is een zeer gepassioneerd docente met veel ervaring. Haar aandachtspunten liggen vooral bij interpretatie, ‘van binnenuit’ musiceren en het zoeken van balans tussen hoofd en lijf tijdens het spelen. Sinds 2017 is ze als docent verbonden aan Academia Musica.

Gerrit Hoving (1984) studeerde orgel en kerkmuziek aan de conservatoria te Zwolle en Enschede bij resp.  Theo Jellema en Gijs van Schoonhoven. Tijdens en na zijn studie volgde hij masterclasses en interpretatielessen bij o.a. Eric Lebrun (Parijs) en Edoardo Bellotti (Italië) Bert Matter (NL) en Toon Hagen (NL). Gerrit is als kerkmusicus verbonden aan de Grote of Oude Cyriacuskerk te Dalfsen, heeft een lespraktijk en concerteert regelmatig als solist of als begeleider. In 2019 rondde Gerrit de opleiding tot orgeladviseur af.

Programma

1. John Stanley (1713-1786) – Trumpet Voluntary in D major Opus 6, No. 5
(arr: J. Bate & B. Wiggins)
2. Heinrich Scheidemann (1596-1663) - Canzon in G dur
3. Johann Sebastian Bach (1685-1750) – Uit Leipziger Choräle: Fantasia super: Komm, heiliger Geist, Herre Gott BWV 651
4. Georges Deleru (1925-1992) – Cantate pour Trompette et Orgue
5. Johann Sebastian Bach – Uit Orgelbüchlein: In dir ist Freude BWV 615
6. John Stanley – Voluntary in d minor Opus 5, No. 6 Adagio – Allegro
7. Georg Friedrich Händel (1685-1759) – HWV 341 Suite in D major Overture, Gigue, Arie (Menuetto), March I (Bourrée), March II

€10